Customer Relationship Management

“Een CRM stroomlijnt je hele sales en aftersales. Uiteindelijk zorgt dat voor betere resultaten, maar vooral voor meer waarde voor de klant. Simpel.”

Makkelijk sales doen, met oog op de klant.

Offertes maken voor prospects, orders creëren, facturen sturen, campagnes maken, statistieken bijhouden. Gewoon vanuit één systeem. Daarom wil je CRM: handig, flexibel en het brengt je hele pre- en aftersales bij elkaar.

Voor de klant

Sales gaat over de klant. Ja, ook over conversie. Maar zonder blije klanten geen conversie. Zo simpel is het. Die klant wil je vanaf moment één faciliteren in zijn beslissing. Door goede offertes te maken, op tijd op te volgen en door ook de stappen daarna netjes aan te pakken. Daar helpt CRM mee. Het helpt je om te focussen op het leveren van waarde.

Flexibel en altijd het beste

Microsoft Dynamics CRM is onderdeel van Office 365 en stemt dus perfect daarop af. Bovendien wordt alle data in de Cloud opgeslagen als je dat wil. Kan ook op je eigen server natuurlijk. De software gebruiken kan via iedere webbrowser. Of via de app. De apps zijn voor ieder device beschikbaar. Goed om te weten: Microsoft ontwikkelt altijd door. Zo krijg je zonder extra investering altijd het beste van het beste.

Waarom zou je kiezen voor Microsoft Dynamics CRM?

  • Altijd – ook op je smartphone! – toegang tot de juiste informatie. Klantgegevens bijvoorbeeld.
  • Eenvoud siert de mens, en ook Microsoft. De software is makkelijk te gebruiken. Zeker in combinatie met het vertrouwde Outlook en de rest van Office 365.
  • Inzicht helpt: om te weten waar je nu staat, hoe je groeit én hoe je mogelijk kunt bijsturen. Rapporten, grafische beelden, live dashboards: het zit er allemaal bij.